Coaching, Triggerpoints en Fascia Release behandeling bij aanhoudende pijn 

Pijn veroorzaakt door triggerpoints in spieren en restricties in het bindweefsel (Fascia) kunnen over het hoofd gezien worden bij behandeling van chronische pijnklachten. Toch valt op dit vlak nog vaak winst te behalen in het oplossen of verminderen van de pijn.

Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in spiervezels, die soms aan kunnen voelen als spierknopen. De verkrampingen ontstaan door overbelasting en gaan meestal niet meer vanzelf over. Hierdoor ontstaat er op die plaats in de spier een te kort aan zuurstof en voedingsstoffen en bouwen afvalstoffen zich op wat uiteindelijk pijn kan veroorzaken.  Je spier wordt korter, stijver en minder krachtig en de spierspanning neemt toe. Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door o.a. blessures, een verkeerde werkhouding,  stress en burn-out,  vermoeidheid en/of een vitamine te kort. 
Opmerkelijk is dat het pijngebied zich ergens anders kan bevinden dan waar de triggerpoint zich bevindt.

Fascia is je bindweefsel. De naam zegt het al, het verbindt alle organen en weefsels met elkaar en zorgt er tegelijkertijd voor dat deze soepel langs elkaar kunnen bewegen. Fascia zit dus om je botten, spieren, organen, bloedvaten, enz. en heeft meer pijnsensoren dan je zenuwstelsel.
Je kunt fascia zien als een soort spinnenweb-weefsel dat door een gel wordt omgeven. De gel zorgt ervoor dat de spinnenweb-draden langs elkaar kunnen bewegen. Die gel reageert op chemische veranderingen in je lichaam. Die chemische verandering kan ontstaan door bijvoorbeeld verandering in je hormoonhuishouding, stress, inwendige bloeding, medicijnen of drugsgebruik. Maar ook een operatie of fysiek of psychisch trauma kunnen voor verandering in de Fascia zorgen. De vezels gaan dan aan elkaar klonteren en je bindweefsel verstijft. Als het ware een beetje vergelijkbaar met een wetsuite dat te strak gaat zitten. Bewegen kan daardoor moeilijker worden en je kunt pijnlijkklachten ontwikkelen.

Wanneer je last hebt van pijn, stijfheid of een aanhoudende blessure dan is het goed mogelijk dat triggerpoints en/of fascia restricties een grote rol spelen. 

Coaching zorgt ervoor dat je niet langer machteloos bent overgeleverd aan de grillen van de pijn in je lijf. Door kennis, inzicht en bewustwording kun je dingen anders gaan doen waardoor je steeds meer grip krijgt op je klachten en duurzaam herstel kunt bereiken.

De behandeling

Tijdens een intakegesprek neem ik ruim de tijd om je spieren en bindweefsel te onderzoeken op spanning en verhardingen en kijk ik hoe je beweegt. Ook kijken we naar hoe je leven op dit moment is ingericht en waar je tegenaan loopt.

Samen brengen we je klachten en je situatie in kaart. Vervolgens ga ik door middel van een diepe massage je triggerpoints en fascia behandelen wat we geregeld zullen afwisselen met een goede gesprekken. Behandeling en coaching lopen door elkaar heen. Wat nodig is komt aan bod.

Behalve dat ik jou behandel leer ik je ook hoe je, met behulp van een massagebal, zelf je triggerpoints kunt behandelen. Met zelfbehandeling ben je ongeveer 10 minuten per dag kwijt, daarmee zorg je ervoor dat je sneller van je klachten af komt. Op deze manier krijg je zelf meer grip je op klachten, heb je minder behandelingen van mij nodig en bespaar je dus kosten.

Het effect van behandeling

Wanneer triggerpoints en fascia restricties verdwijnen zorgt dat voor pijnverlichting, langere en soepelere spieren en meer kracht. Ook kan je lichaam zich weer effectiever gaan bewegen en dat kost minder energie.
De coaching helpt je om regie te krijgen en te houden, zodat het resultaten van de behandelingen een duurzaam karakter krijgen.

Voor wie is behandeling geschikt

Mensen met o.a. (chronische) pijnklachten en fibromyalgie hebben veel baat bij de trajecten.

Wil je weten of je met jouw klachten bij 2REVIVE aan het goede adres bent? Kom dan eens gratis op de koffie of de thee om kennis te maken.

 

TARIEVEN

Kosten

Tijdens een sessie wordt ingezet wat op dat moment nodig is.
Daarom is gekozen voor een vast tarief per behandelsessie, ongeacht of een sessie bestaat uit intake,
coaching, fysieke behandeling of een combinatie daarvan. 
Ik reserveer 60 minuten voor een sessie, maar het kan voorkomen
dat we een soms iets meer, soms iets minder tijd nodig hebben.

Behandeling à € 55,-

Deze kosten zijn vrijgesteld van btw.

Betaling

De behandelingen worden aan het eind van de sessie via een betaalverzoek afgerekend.
Indien gewenst ontvang je van mij achteraf een digitale factuur voor je eigen administratie.
Meld je bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren af, zodat kosten niet in rekening gebracht hoeven worden.

Vergoeding

Behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.