Triggerpoints & Fascia Release behandeling bij pijn en blessures 

Myofasciale pijn is de medische term voor pijn in je lijf die veroorzaakt wordt door je spieren. Vaak zijn triggerpoints en restricties in het bindweefsel (Fascia) hier de oorzaak van. 

Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in spiervezels, die soms aan kunnen voelen als spierknopen. De verkrampingen ontstaan door overbelasting en gaan meestal niet meer vanzelf over. Hierdoor ontstaat er op die plaats in de spier een te kort aan zuurstof en voedingsstoffen en bouwen afvalstoffen zich op wat uiteindelijk pijn kan veroorzaken.  Je spier wordt korter, stijver en minder krachtig en de spierspanning neemt toe. Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door o.a. blessures, een verkeerde werkhouding,  stress en burn-out,  vermoeidheid en/of een vitamine te kort. 
Opmerkelijk is dat het pijngebied zich ergens anders kan bevinden dan waar de triggerpoint zich bevindt.

Fascia is je bindweefsel. De naam zegt het al, het verbindt alle organen en weefsels met elkaar en zorgt ervoor dat deze soepel langs elkaar kunnen bewegen. Fascia zit dus om je botten, spieren, organen, bloedvaten, enz. en heeft meer pijnsensoren dan je zenuwstelsel.
Je kunt fascia zien als een soort spinnenweb-weefsel dat door een gel wordt omgeven. De gel zorgt ervoor dat de spinnenweb-draden langs elkaar kunnen bewegen. Die gel reageert op chemische veranderingen in je lichaam. Die chemische verandering kan ontstaan door bijvoorbeeld verandering in je hormoonhuishouding, stress, inwendige bloeding, medicijnen of drugsgebruik. Maar ook een operatie of fysiek of psychisch trauma kunnen voor verandering in de Fascia zorgen. De vezels gaan dan aan elkaar klonteren en je bindweefsel verstijft. Bewegen kan daardoor moeilijke worden en je kunt pijnlijkklachten ontwikkelen.

Wanneer je last hebt van pijn, stijfheid of een aanhoudende blessure dan is het goed mogelijk dat triggerpoints en Fascia een grote rol spelen. 

De behandeling

Tijdens een intakegesprek onderzoek ik je spieren en bindweefsel op spanning en verhardingen en kijk ik hoe je beweegt. Samen brengen we je klachten in kaart. Vervolgens ga ik door middel van een diepe massage je triggerpoints en fascia behandelen. 

Behalve dat ik jou behandel leer ik je ook hoe je, met behulp van een (gratis) massagebal, zelf je triggerpoints kunt behandelen. Met zelfbehandeling ben je ongeveer 10 minuten per dag kwijt, daarmee zorg je ervoor dat je sneller van je klachten af komt. Op deze manier krijg je zelf meer grip je op klachten, heb je minder behandelingen van mij nodig en bespaar je dus kosten.
Meestal zijn zo’n 3 tot 5 behandelingen voldoende voor een goed resultaat. 

Het effect van behandeling

Wanneer triggerpoint en fascia restricties verdwijnen zorgt dat voor pijnverlichting, langere en soepelere spieren en meer kracht. Ook kan je lichaam zich weer effectiever gaan bewegen.

Voor wie is behandeling geschikt

Deze behandelingen kunnen heel zinvol zijn bij (sport)blessures, (chronische) pijnklachten en stijfheid.
Voor meer informatie kun je mailen of bellen.

TARIEVEN

Losse behandeling

Strippenkaart

  • 1 behandeling 
  • 60 minuten per behandeling
  • per betaalverzoek te voldoen

€ 55,- per uur

Tijdelijk t/m november: 

€35,- per uur

  • 5 behandelingen
  • 60 minuten per behandeling
  • per factuur te voldoen

€ 250,- per strippenkaart

Tijdelijk t/m november: 

€ 165,- per strippenkaart