Maak van de feestdagen jóuw feestje!

Hemelvaartsdag en Moederdag staan voor de deur. Voor de meeste mensen zijn dit soort feestdagen de uitgelezen dagen om er heerlijk op uit te trekken of met het gezin iets gezelligs te ondernemen.
Maar wanneer je worstelt met onverklaarde klachten dan kijk je misschien helemaal niet uit naar dit soort dagen. Natuurlijk wil je graag meegaan voor een heerlijke wandeling, een moederdag brunch organiseren, shoppen met vriendinnen of met vrienden uit eten gaan. Maar aan de andere kant voel je dat je beperkt bent in je fysieke belastbaarheid. Toch wil je ook geen ‘nee’ zeggen tegen die lieve mensen waar je graag tijd mee doorbrengt.

Je zou er voor kunnen kiezen om gewoon lekker overal aan mee te doen. Toch dat etentje te organiseren. Toch uren te gaan shoppen of die prachtige wandeling te gaan maken. Maar hoe voel je je dan ‘the day after’?

Jeetje wat een lastige afwegingen kunnen dat zijn. En niet één keuze lijkt goed te zijn. Of voor jou niet of voor anderen niet. Herken je dat? Ik wel in ieder geval. Feestdagen heb ik dan ook lange tijd niet zo feestelijk gevonden.

Voor mij betekenen feestdagen dat ik mijn energie verdeling goed moet plannen en dat ik niet te vaak of te lang op verkeerde stoelen moet gaan zitten (en dan besef je pas echt hoe vaak je ergens moet zitten en op voor crapy stoelen) of te lang stil staan.
Voor mij zijn dat namelijk situaties die mij fysiek geen goed doen.

Inmiddels heb ik geleerd wat mijn lijf kan en niet kan en probeer ik daar zo goed mogelijk naar te luisteren. Ook heb ik een manier gevonden om dit bij mijn omgeving aan tegen zonder dat iemand zich daar rot of teleurgesteld over hoeft te voelen. Want meestal vinden we wel een oplossing waardoor we toch met elkaar een hele gezellige invulling aan de dag kunnen geven. Een open mindset is daarbij super belangrijk. Nu zijn mijn feestdagen weer echt een feestje voor me en kijk ik er iedere keer weer naar uit.

Waar loop jij tegen aan met dit soort dagen?

Ik ben erg benieuwd hoe jij om gaat met je wensen, de uitnodigingen of verplichtingen als je lijf iets anders wil dan jij en je omgeving. Wat is voor jou daarin een uitdaging? Of misschien heb je juist een succesverhaal en heb je ontdekt hoe jij van feestdagen ook echt een feestje weet te maken voor jezelf? Deel het het vooral!

Laat het weten in een reactie op de facebookpagina van 2REVIVE: https://www.facebook.com/2revive-solk-coach-210468589549142/

Wil je hulp bij het creëren van een fijn ondanks je klachten? Kom dan een skennismaken bij 2REVIVE.