Ik nam de proef op de som!

Jullie horen mij steeds zeggen dat je met Het Punt voor Pijn op een constructieve manier aan je herstel kunt werken. Dat je daarmee je pijnklachten kunt verminderen, meer energie kunt opbouwen en niet meer bang hoeft te zijn voor terugval. Het is ook wat ik van de deelnemers terugkrijg.

Ik hoef mijn werkwijze niet meer te bewijzen, maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar wat het maximaal haalbare resultaat zal zijn. Ik daag mezelf dan ook graag uit en deel de resultaten van mijn eigen proces met jullie.
Zo heb ik afgelopen maand mijn fysieke en mentale veerkracht uitgedaagd door een 3 daagse online training te volgen. 
Is dat zo’n uitdaging dan?
Voor mij wel.
Want wie mijn geschiedenis met chronisch pijn kent weet dat ik 18 jaar elke dag pijn had als gevolg van een ongeluk waarbij ik rugletsel had opgelopen. Zitten en staan kon ik nooit lang volhouden, ik was altijd moe en sliep slecht. 

Sinds ik mijn weg naar herstel heb gevonden gaat het alleen maar steeds beter met me. Ik leid weer een actief en leuk leven. Ik heb heerlijk werk, ik sport, maak lange wandelingen, ga bij vrienden op bezoek en hoef nooit meer een afspraak op het laatste moment af te zeggen…..en ik slaap! Mijn god! Lekker slapen…..wat een zegen is dat zeg!

Maar goed, terug naar de uitdaging. Zitten, staan en slapen waren de grootste uitdagingen dus. 
De online training waar ik me voor had aangemeld was een Amerikaanse marketing training. Dat betekende niet 3 dagen, maar 3 avonden en nachten zo’n 8-10 uur achter mijn computer doorbrengen. Iets wat ik vroeger totaal niet zou kunnen, zeker niet zonder daar achteraf een enorme prijs voor te betalen (= veel pijn, dodelijk vermoeid en moeizaam herstellen naar het niveau van voor de training)
Maar ik voelde me goed en ik wilde de training heel graag volgen. Daarnaast vond ik het interessant om te toetsen of mijn mentale en fysieke veerkracht inmiddels sterk genoeg zouden zijn om de virtuele jetlag en de belasting te kunnen verdragen zonder terugval.

Ik nam de proef op de som!

En met succes!
Natuurlijk had ik wel de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om goed voor mezelf te kunnen zorgen. Zo had ik verschillende stoelen en kussens om de manier van zitten af te kunnen wisselen. Een elektrisch verstelbaar bureau, zodat ik het zitten ook kon afwisselen met staan. Mijn foamrol en balletje lagen binnen handbereik, om mijn lijf in de pauzes te helpen ontspannen. En
tijdens de langere pauzes kon ik even gaan wandelen.
En….ik had mijn agenda overdag helemaal leeg gemaakt om zoveel mogelijk uit te rusten voor de volgende avond/nacht. Ook vriendlief wist dat hij dit weekend niet op mij hoefde te rekenen voor wat betreft het huishouden, koken of gezelligheid. 

Al deze fijne voorzorgsmaatregelen bleek ik niet eens vaak nodig te hebben! Ik was heel blij met de verschillende stoelen en mijn verstelbare bureau. Ook de wandeling was heel welkom.
De foamrol heb ik alleen de laatste nacht nodig gehad.
De eerste ochtend was wel pittig moet ik eerlijk bekennen wat “jetlag” betreft, maar de dagen erna voelde ik me heel energiek. Ondanks dat de training een keer pas om 3 uur ’s nachts was afgelopen stond ik de volgende dag al om 10:00 uur vrolijk naast mijn bed. De goede nachtrust deed wonderen! Ook ’s middags had ik geen behoefte aan een dutje.  WOWWW!!! Ik kon dit “gewoon”! 

Twee jaar geleden kon ik nog geen half uur achter mijn bureau zitten, dan was ik leeg, moe en had ik pijn. Goed slapen kon ik dan zeker wel vergeten en laat naar bed gaan zou killing zijn geweest. Dan had ik ’s morgens huilend onder de douche gestaan en me radeloos afgevraagd hoe ik de dag door zou moeten komen.
Nu ging ik na 3 nachten training ’s maandags vrolijk om half negen naar mijn werk! 
Ik heb wel een traantje weggepinkt kan ik je bekennen, maar niet van ellende. Ik was zóóó blij.
Hoe fijn het is om je weer voorzichtig “normaal ” te voelen….dat is onbeschrijfelijk! Niet meer gevangen te voelen door mijn eigen lijf, wat een vrijheid!

Voor mij is echt heel helder geworden: Ik kan alsmaar meer zolang ik de ruimte neem om mijn leven in te vullen op mijn eigen voorwaarden en, nog belangrijker, de voorwaarden van mijn lijf!
Met alle kennis en ervaring die ik heb over het herstellen van pijn, doe ik nog maar heel weinig concessies aan wat goed voor mij is, ook al is dat niet altijd leuk voor anderen. Dat vond ik vroeger echt héél moeilijk!
Ik ben mezelf en mijn leven weer leuk gaan vinden en ik ben weer blij met mijn lijf. Dankbaar dat het altijd naar herstel streeft als ik maar de juiste condities weet te creëren. 
Moeder-natuurlijk heeft ons lichaam zo wonderlijk mooi “ontworpen”. 
Op maandag 19 juli 2021 om 19:00 uur start ik opnieuw met de

online training Het Punt van Pijn.

Want ik gun het jou ook dat je vanaf nu elke dag minder pijn en meer energie zult krijgen.
Dat je zoektocht naar herstel niet meer gebaseerd is op goed geluk, maar dat je wéét en voelt wat je moet doen om te herstellen.
Dat je op een dag verrast zult zijn door wat je allemaal weer kan en wat voor een gelukkig leven je weer hebt.

Het aantal plaatsen voor de training is beperkt omdat ik graag een veilig setting wil creëren waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt. Je kunt nu al aanmelden.
Als je je vóór 25 juni aanmeldt dan krijg je van mij ook nog eens een leuke korting! 
Klik hier voor info & aanmelden