Coachingtraject op maat

Als je al verschillende behandelmethoden hebt geprobeerd, maar niets heeft echt geholpen dan is  opnieuw een andere vorm van behandeling proberen misschien niet de meest logische vervolgstap voor jou. Er is iets anders nodig om je lichaam te helpen herstellen. Coaching kan dan de juiste zet in de goede richting zijn.

Dit coachtraject is een maatwerk programma, waarin ik jou 12 weken begeleid op je pad naar herstel van chronische pijnklachten, zodat je weer een heerlijk vrij en gelukkig leven voor jezelf kunt gaan opbouwen.

Mijn cliënten zijn echte doorzetters! Ze hebben vaak al vele paden bewandeld in hun zoektocht naar herstel, zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit. Elk pad dat ze op gingen heeft ze wel iets gebracht, maar helaas heeft niets ècht blijvend resultaat opgeleverd.
Hoe kan dat nou?
Mijn eigen ervaring is dat je bij veel behandelings- en begeleidingstrajecten geen inzicht krijgt in de complexe samenhang van alles dat jouw klachten beïnvloed.

Aan chronische pijn en onverklaarde lichamelijke klachten (solk) ligt vaak een langdurige onbalans ten grondslag. Een onbalans op verschillende levensgebieden waardoor de balans tussen lichaam en geest verstoord is geraakt. In dit coachtraject brengen we de vele factoren in kaart die jouw klachten beïnvloeden en krijg je inzicht in de verbanden die daar tussen bestaan. Dat inzicht is mijn inziens onmisbaar als je wilt herstellen van chronische pijn of onverklaarde klachten.

Het coachprogramma bestaat uit 3 fasen:

 • Fase 1 = voorkomen dat je fysieke & mentale veerkracht verder achteruit gaat.
 • Fase 2 = stabiliseren en strategie bepalen.
 • Fase 3 = de 1e stappen op weg naar herstel en het leven waar je naar verlangd & terugvalpreventie.

Tijdens deze 3 fasen zijn er 5 thema’s waar we integraal mee aan de slag gaan. Persoonlijkheid, Stressreductie, Lichaamsbewustwording, Pijneducatie en Fysieke activering. 

Je gaat ontdekken en ervaren wat de missing link is in jouw herstelproces!
Daarna ga je in je dagelijks leven met je inzichten aan de slag, het spannendste gedeelte!
Vallen en opstaan hoort erbij, maar je staat er nu niet meer alleen voor, ik ondersteun je hier bij. 

We kijken ook naar wat je kunt doen wanneer het onverhoopt eens iets minder goed gaat, zodat je snel weer op de been bent. Want we streven natuurlijk naar duurzaam herstel!

Hoe fijn zou het zijn als je over een tijdje weer een lange wandeling kunt maken, een dagje weg kunt of een gezellig avondje uit eten kunt gaan met vrienden, zonder daar achteraf een grote prijs voor te betalen?

Maar laten we starten met een kennismakingsgesprek om te zien of dit programma bij jou past. Natuurlijk is de kennismaking gratis en verplicht het je tot niets.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en samen op pad te gaan! 

Dit coachtraject is inmiddels ook waardevol gebleken voor deelnemers die al een revalidatietraject hebben doorlopen.
Zij geven aan dat zij het traject een hele waardevolle aanvulling vinden op wat ze al geleerd hebben en blij zijn met het opfrissen van de kennis die al hadden.

Daarnaast kan dit coachtraject ook worden ingezet ter ondersteuning van een re-integratietraject of behandeling door fysiotherapie, oefentherapeut of voor het vergroten van je arbeidsvermogen.

Is dit coachtraject iets voor mij?

Dit coachtraject is voor jou als een groot deel van de onderstaande uitspraken op jou van toepassing zijn:

 • Medische onderzoeken hebben geen verklaring opgeleverd voor de oorzaak, de heftigheid of de duur van je pijnklachten.
 • Je hebt allerlei behandelingen en therapieën geprobeerd maar niets heeft het gehoopte resultaat opgeleverd.
 • Je werk, je gezinsleven en je sociale leven lijden onder jouw klachten.
 • Je maakt je zorgen over je toekomst.
 • Je wilt dat jouw leven niet langer “on-hold ” blijft staan.
 • Je loopt tegen onbegrip aan uit je omgeving.
 • Je hebt altijd een gebrek aan energie.
 • Je wilt graag zelf iets aan je klachten kunnen doen.
 • Je bent diep van binnen overtuigd dat het mogelijk moet zijn om van je klachten af te komen, ook al weet je nu nog niet goed hoe.
 • Je mist je oude, gezellige, actieve, lieve zelf.

Meld je vooral aan voor dit Coachtraject:

 • Als je logica zoekt in je herstel proces.
 • Als je inzicht wilt krijgen in de mate van (over) gevoeligheid van je centrale zenuwstelsel.
 • Als je op een positieve en constructieve wijze je pijnklachten wilt verminderen.
 • Als je wilt weten wat JIJ NODIG hebt en ZELF kunt doen om je beter, rustiger, gelukkiger en fitter te gaan voelen.
 • Als je behoefte hebt aan herkenning, begrip en oordeelvrije support.
 • Als je weer een leuk en gelukkig leven wilt voor jezelf (en de mensen om je heen).

Basistraject

Tijdens het basistraject leg je de basis voor de 3 fasen van herstel door middel van:

 • 6 individuele coachgesprekken van max 60 minuten, verdeeld over ca. 12 weken.
 • Vanaf nu hoef je het allemaal niet meer alleen te doen. Begrip en oordeelvrije support staat voor je klaar! We duiken de diepte in om de factoren op te sporen die jouw herstel belemmeren en om deze zo veel mogelijk van hun invloed te ontdoen.
  De gesprekken plannen we samen in en in overleg kunnen deze face-to-face of online plaatsvinden. 

Dit bedrag is vrijgesteld van btw.
Het traject start na ontvangst van het factuurbedrag.
Voortijdig afbreken van het coachtraject geeft geen recht op restitutie van het betaalde bedrag.
Kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Losse coachsessies

 • Na het doorlopen van het Basistraject kunnen er thema’s zijn waar je graag nog wat langer bij zou willen stilstaan of de verdieping wilt opzoeken.
 • Ook kun je na het basistraject in je dagelijkse leven tegen dingen aanlopen die je lastig vindt, maar waarvan je weet dat het goed is voor je herstel om er met je coach mee aan de slag te gaan.
 • Of misschien ben je iemand die graag een stok achter de deur heeft. Zodat je op koers blijft van het mooie herstel-pad dat je tijdens de basistraject bent ingeslagen.
 • Of gewoon af en toe even intunen om te zien hoe het met je herstel gaat. Samen terugkijken naar waar je vandaag komt en zien hoeveel je inmiddels bereikt hebt kan heel motiverend zijn.

Na het afronden van je Basistraject bepaal je zelf wat je nog nodig hebt en wanneer. Neem contact op, dan plannen we samen naar behoefte je losse sessie(s) in.

Dit bedrag is per sessie van ongeveer 60 minuten. 
Betaling geschiedt via PIN of een betaalverzoek aan het eind van de sessie. Indien je voor je eigen administratie een factuur wilt dan ontvang je die achteraf per e-mail.
Het bedrag is vrijgesteld van btw.
Voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd moet ik helaas 50% van het tarief in rekening brengen. Bij no-show is dat 100%
Kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Werkgevers zijn vaak bereid (een deel van) de kosten te financieren in het kader van preventie van klachten, terugdringen van ziekteverzuim en investeren in het geluk en welzijn van medewerkers. Meestal is hier budget voor. Tevens kunnen werkgevers profiteren van financiële voordelen.

Heb je vragen over het Basistraject of de Losse Coachsessies? Of wil je graag eerst eens gratis en vrijblijvend kennismaken?
Dan kan!
Neem dan contact met me op via de onderstaande knop.